- فیگور
تعداد مطلب: 2
- نقاشی
تعداد مطلب: 8
- معرفی هنرمند
تعداد مطلب: 4
- ابزارشناسی
تعداد مطلب: 11
- چهره
تعداد مطلب: 3
- نقد هنری
تعداد مطلب: 5
- طراحی
تعداد مطلب: 5
مداد طراحی و روش ساخت آن
نویسنده : محسن ایرانی | بخش : ابزارشناسی | تاریخ : یکشنبه, 26 دی 1395 ساعت: 05:00 | نظرات : 2 نظر
در این بخش از مجموعه آموزش های رنگ هنر، مطالبی را درباره مداد گرافیتی مرور خواهیم کرد. مداد طراحی یک ابزار پرطرفدار در طراحی است. کار با مداد نیازمند روشی لایه به لایه و ظریف است که در صورت اجرای صحیح، درجات متنوعی از خاکستری ها و کنتراست مناسبی را در طراحی و به ویژه طراحی چهره ایجاد می کند. همچنین شناخت و استفاده درست از مداد در تکنیک هایی مانند طراحی بارگ دارای اهمیت بسیاری است.
مداد طراحی از پودر گرافیت و خاک رس(بنتونیت و کائولین) ساخته می شود. هر چه میزان خاک رس در مداد کمتر باشد، نرم تر خواهد بود. به عنوان مثال مغزی مداد HB با درجه خاکستری متوسط، حدود 50 تا 60 درصد گرافیت در خود دارد. مخلوط گرافیت و خاک پس از اضافه نمودن آب به صورت خمیر وارد دستگاه پرس شده تا پس از کاهش رطوبت، با قطر معین از دستگاه خارج شده و پس از حرارت دیدن و حمام پارافین (به جهت نرمی مداد) جهت قرار گرفتن در چوب مداد آماده شوند. طول مداد به صورت متعارف معمولا 17.5 سانتی متر بوده و چوب آن از نوعی درخت سرو ساخته می شود. درجات مداد گرافیتی شامل مداد H9 تا B9 می شود که در تصویر زیر آن ها را مشاهده می کنید:
هنرجویان وب سایت آموزش نقاشی آنلاین رنگ هنر نیز در دوره های طراحی و نقاشی با این وسیله آموزش می بینند. از این رو سه برند خوب مداد طراحی را معرفی می کنیم:
Cretacolor Pencils ▲
۱) مداد زرشکی کریتاکالر، ساخت اتریش که در بازار ایران به راحتی یافت می شود و از تیرگی بسیار خوبی برخوردار بوده و کیفیت خوبی دارد. البته درجات کمرنگ این برند به خوبی و روانی درجات تیره آن نیستند و بیشتر استفاده مداد با درجه تیرگی B6 یا بالاتر این برند توصیه می شود.
Bruynzeel Pencils ▲
۲) مداد گرد برونزیل ساخت هلند که به تازگی در بازار ایران رایج شده و نرمی و ظاهر بسیار خوبی دارد. این مداد بسیار روان تر از سایر مدادها روی کاغذ حرکت می کند. استفاده از سه شکل بدنه مکعبی، گرد و زرد رنگ آن رایج است. نوع بدنه زرد آن، از روانی خوبی روی کاغذ برخوردار است.
Staedtler Pencils ▲
۳) مداد استدلر ساخت آلمان نیز یکی از مدادهای خوب یا شاید بهترین برند موجود است که درجات سری H آن خاکستری های بسیار تمیز و خوبی ایجاد می کند. دو مداد B7 و B8 این برند نیز متفاوت بوده و مداد کربنی هستند.
فیکس کردن طراحی با مداد: هر چند یک طراحی مدادی نیاز چندانی به فیکس کردن ندارد ولی برای این کار می توان از ثابت کننده های مو (تافت مو) استفاده کرد. برای این کار طراحی را روی تخته شاسی به حالت عمودی گذاشته و از فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی روی کار اسپری می کنیم.
نظرات
Razieh جمعه, 26 مرداد 1397 ساعت: 12:07
مهدی سه شنبه, 24 مهر 1397 ساعت: 17:08
رنگ هنر جمعه, 27 مهر 1397 ساعت: 00:17
نظر خود را درباره این مطلب بیان کنید